Februari = Senioren maand

Van Nona Coomans

Februari staat bij ons in het teken van het oudere dier. Katten ouder dan 7, kleine honden ouder dan 8 en grote honden ouder dan 6 komen in aanmerking voor een senior consult. Het vroegtijdig opsporen, herkennen en behandelen van ouderdomsverschijnselen tijdens een senior consult zorgt ervoor dat onze oudere diertjes in een optimale gezondheid blijven. Zo kunnen we vroegtijdig ingrijpen of problemen voorkomen. Zo kunnen we uw huisdier op oudere leeftijd optimaal ondersteunen. Voor de prijs van 95 euro (inclusief consult) kunt u met uw huisdier op senior consult komen. Wat houdt een senior consult juist in?

1. Uitgebreid klinisch onderzoek

Hiertoe behoort o.a. controle van het hart, longen, gewicht, tanden, ogen en oren

2. Bloedonderzoek

Zo verkrijgen we een beeld van de algemene toestand van het lichaam en de organen. We controleren de nieren, lever, suiker en schildklier.

3. Urine onderzoek

Tijdens een urine onderzoek kan men de gezondheid van de urinewegen inschatten. Urinestenen en nierproblemen kunnen hiermee vroegtijdig worden voorkomen. We bepalen het soortelijk gewicht en een standaard urine onderzoek.

4. Bloeddruk bepaling

Een te hoge of juist te lage bloeddruk geeft ons een belangrijke indicatie voor problemen met bijvoorbeeld nieren, schildklier,…

U kan uw afspraak maken op het nummer 0496/759007. Vermeldt even aan de telefoon dat u komt voor een senior consult.

 Categorie: Geen categorie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.