Maart = maand van de tanden

Van Nona Coomans

Een gezond en proper gebit is uitermate belangrijk voor de gezondheid van uw hond of kat. Heeft u huisdier last van een stinkende adem? Eet hij/zij minder goed? Overmatig kwijlen, geen harde korrels willen eten,… enzovoort zijn allemaal indicaties van een slechte tandhygiëne! Hier moet iets aan gedaan worden !

Door de aanwezigheid van bacteriën in de mond ontstaat er tandplak wat uiteindelijk omgevormd wordt tot tandsteen. Tandsteen en tandplak zorgen voor een aantasting van het slijmvlies van de tanden en zorgt voor ontstekingen van het tandvlees. Uw hond/kat kan hier niet alleen tanden door verliezen maar ook problemen krijgen elders in het lichaam. Bacteriën uit de mondholte kunnen in de bloedbaan raken en elders in het lichaam ontstekingen geven zoals in de lever, nieren en het hart. Daarom is het belangrijk om het gebit van uw huisdier te onderhouden.

Daarom gaat er tijdens de maand Maart extra aandacht uit naar het gebit van je viervoeter ! We kunnen uw dier helpen zowel met preventieve tips als met een goede behandeling. U kan bij ons terecht voor een gratis tandcontrole en bespreking door de assistente. Verder bieden we ook verschillende starterskits en gadgets aan. Tot ons gamma behoren onder andere tandenborstels op maat van uw hond, tandpasta, mondwater, tandgel, vingerborstels, enzymatische kauwsticks, kauwbeentjes en kauwsnoepjes. Ook geldt er een speciaal aanbod voor tandsteenverwijdering tijdens de maand Maart (incl. polijsten). Indien u een afspraak voor een tandsteenverwijdering krijgt u gratis een tandverzorgingskit mee naar huis !

Is tandreiniging geen optie? Geen nood, je kan ook op andere manieren je hond/kat helpen! Zo kan je bijvoorbeeld speciale ‘snoepjes’ geven. Deze snoepjes bevatten algen die een positief effect hebben op de mondhygiëne. De werkzame stoffen worden in de darm opgenomen en via de speekselklieren uitgescheiden  in de mond. Het product voorkomt de vorming van tandplak en verzacht de tandsteenaanslag. Een zichtbaar resultaat na de eerste 3 weken.  De slechte adem verdwijnt, het tandsteen wordt zachter en komt los van de tanden.

Ook Santévet ‘dierengezondheidsverzekering’ doet er een schepje bovenop! Als u zich bij hen zou inschrijven krijgt u 40 € terug op de tandsteenverwijdering.

U kan uw afspraak maken op het nummer 0496/759007.

 Categorie: Geen categorie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.