Ons team


Dierenarts Hilde Vissenaekens

 

Ik ben Hilde Vissenaekens, geboren op 7 oktober 1982. Al op zeer jonge leeftijd wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Dieren zijn altijd mijn grote passie geweest. Als klein meisje heb ik altijd veel huisdieren gehad: eenden, kippen, vissen, … . Voor mijn tiende was ik bang van honden maar dit veranderde toen ik op mijn tiende verjaardag een hondje kreeg van mijn grootvader. Ik heb twaalf mooie jaren gehad met Tina, mijn trouwe viervoeter.

In juni 2007 behaalde ik mijn diploma Diergeneeskunde (optie kleine huisdieren) in Gent. Ik heb eerst ervaring opgedaan in meerdere praktijken om dan in september 2010 mijn eigen praktijk op te starten in Tielt-Winge. Sindsdien is de praktijk zodanig gegroeid dat onze vorige ruimte te klein werd. Daarom hebben we de gehele benedenverdieping omgebouwd tot één grote gemoderniseerde praktijk met verschillende gespecialiseerde ruimten. Zo kunnen we u en uw dier nog beter van dienst zijn.

Mijn man Davy en ik hebben drie kinderen, Kobe, Timo en Dahlia. We proberen hen respect voor dieren bij te brengen door hen mee te laten zorgen voor onze huisdieren. We hebben dan ook heel wat dieren en de kindjes zijn er gek op. Wij hebben poezen, border collies, cavia’s, schildpadden en schapen.

Ikzelf ben bijzonder gepassioneerd door schildpadden. Ik ben reeds 15 jaar trotse eigenaar van verschillende soorten schildpadden. Zo heb ik onder andere Griekse landschildpadden, breedrandlandschildpadden, Sporenschildpadden, Kolenbranders, Afrikaanse moerasschildpadden, westelijke sierschildpadden, roodwangen, geelwangen,… Ik ben dan ook al jarenlang lid van de Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging. Ik heb dus jarenlange ervaring met het behandelen en hanteren van schildpadden.

In mijn vrije tijd spendeer ik heel wat uurtjes aan lezingen en bijscholingen om up-to-date te blijven van de meest recente ontwikkelingen op vlak van diergeneeskunde. We vinden dit zeer belangrijk omdat we zo onze patiënten steeds de beste dienstverlening kunnen blijven bieden. Verder kopen we ook regelmatig nieuwe boeken over ziekten bij allerlei diersoorten om zo onze kennis te vergroten.

 

Team_Hilde

 

Assistente Nona Coomans

 

Hallo, mijn naam is Nona. Ik ben geboren op 27 Januari 1994. Dieren zijn van kleins af aan mijn passie. We hebben thuis ook altijd dieren gehad. Toen ik 6 was kreeg ik mijn allereerste huisdier, mijn geliefde kat Tijger. Tijger was mijn allerbeste vriend en we hebben dan ook 16 mooie jaren samen mogen beleven.

Op 6-jarige leeftijd ben ik ook beginnen paardrijden. Paardrijden is altijd mijn grote passie geweest en op 18-jarige leeftijd is mijn grote droom in vervulling gegaan: mijn eigen paard, Mounty ! In Mounty heb ik mijn allerbeste vriend gevonden, mijn maatje, mijn steun door dik en dun, mijn grote liefde. Ondertussen is hij al 5 jaar mijn dierbaarste bezit. Samen beoefenen we verschillende disciplines: dressuur, springen, vrijheidsdressuur, trick-training,…

Vooraleer ik aan mijn opleiding dierenarts-assistente begon, heb ik eerst 2 jaar Biologie gevolgd aan de KULeuven. Omdat ik niet helemaal tevreden met mijn studiekeuze en ik meer met dieren bezig wou zijn, heb ik uiteindelijk toch gekozen om Agro- en Biotechnologie (optie dierenzorg) te gaan studeren aan de Thomas more Hogeschool in Geel. Mijn laatste jaar stage heb ik ook bij Hilde doorlopen. Na mijn afstuderen ben ik bij Hilde vast in dienst mogen treden. Naast mijn werk als dierenarts-assistente studeer ik ook nog verder als Gedragstherapeut voor dieren (Companion animal behaviour and welfare).

Thuis was het altijd een in- en uitloop van dieren. Het gebeurde regelmatig dat ik reeds op jonge leeftijd egeltjes of gewonde vogeltjes mee naar huis bracht. Dit was natuurlijk niet altijd tot grote vreugde van mijn ouders. Dit aspect is niet veranderd en het gebeurt nog regelmatig dat de garage vol zit met gewonde vogels, egels die niet in winterslaap raken, verweesde hazen of konijnen,… Ik probeer deze beestjes zo goed mogelijk te helpen zodat ik ze uiteindelijk weer kan vrijlaten in de natuur.

Natuurlijk is mijn beestenboel sindsdien flink aangegroeid. Momenteel ben ik trotse eigenaar van 5 konijnen, 2 cavia’s, 2 agapornissen, 2 katten, een chinchilla, 2 vissen en natuurlijk mijn paard.

 

Team_Nona

 

 

Dierenarts Henk Pardon

 

Voor alle orthopedische ingrepen kunnen we rekenen op onze orthopedist Henk Pardon. Hij is een gewaardeerd orthopedist die meermaals per jaar zijn kennis update door naar verscheidene buitenlandse congressen te gaan. Bij Henk is je huisdier in goede handen voor ingrepen zoals herstel van fracturen, kruisbanden,… .

 

Team_Henk

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.