Ons team


Dierenarts Hilde Vissenaekens

Ik ben Hilde Vissenaekens, geboren op 7 oktober 1982. Al op zeer jonge leeftijd wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Dieren zijn altijd mijn grote passie geweest. Als klein meisje heb ik altijd veel huisdieren gehad: eenden, kippen, vissen, … . Voor mijn tiende was ik bang van honden maar dit veranderde toen ik op mijn tiende verjaardag een hondje kreeg van mijn grootvader. Ik heb twaalf mooie jaren gehad met Tina, mijn trouwe viervoeter.

In juni 2007 behaalde ik mijn diploma Diergeneeskunde (optie kleine huisdieren) in Gent. Ik heb eerst ervaring opgedaan in meerdere praktijken om dan in september 2010 mijn eigen praktijk op te starten in Tielt-Winge. Ik ben begonnen bij ons thuis, maar sindsdien is er veel veranderd en is de praktijk al 2x verhuisd omdat de praktijk zodanig groeide dat de vorige ruimtes te klein werden. Sinds maart 2022 is de praktijk verhuisd naar een nieuwe locatie (dorpsstraat 120 in Tielt-winge).  Dit gebouw hebben we omgebouwd tot een grote gemoderniseerde praktijk met verschillende gespecialiseerde ruimten. Zo kunnen we u en uw dier nog beter van dienst zijn.

Mijn man Davy en ik hebben vier kinderen, Kobe, Timo, Dahlia en Lili-Roos. We proberen hen respect voor dieren bij te brengen door hen mee te laten zorgen voor onze huisdieren. We hebben dan ook heel wat dieren en de kindjes zijn er gek op. Wij hebben poezen, border collies, konijnen, schildpadden, schapen, varkens en koeien.

Ikzelf ben bijzonder gepassioneerd door schildpadden. Ik ben reeds 20 jaar trotse eigenaar van verschillende soorten schildpadden. Zo heb ik onder andere Griekse landschildpadden, breedrandlandschildpadden, Sporenschildpadden, Kolenbranders, Afrikaanse moerasschildpadden, westelijke sierschildpadden, roodwangen, geelwangen,… Ik ben dan ook al jarenlang lid van de Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging. Ik heb dus jarenlange ervaring met het behandelen en hanteren van schildpadden.

In mijn vrije tijd spendeer ik heel wat uurtjes aan lezingen en bijscholingen om up-to-date te blijven van de meest recente ontwikkelingen op vlak van diergeneeskunde. We vinden dit zeer belangrijk omdat we zo onze patiënten steeds de beste dienstverlening kunnen blijven bieden. Verder kopen we ook regelmatig nieuwe boeken over ziekten bij allerlei diersoorten om zo onze kennis te vergroten.

Team_Hilde

Assistente Jiska Lahey

Hallo, ik ben Jiska Lahey. ik ben geboren op 2 oktober 1997. Dieren zijn van kinds af aan mijn grote passie.
Thuis heb ik ook altijd heel wat huisdieren gehad, dus ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen.


In 2020 ben ik afgestudeerd als dierenartsassistente aan de Thomas more hogeschool in Geel. Op mijn stage heb
ik vooral ervaring kunnen opdoen met honden, katten en konijnen. Deze ervaring wordt nu aangevuld met een hele waaier aan diersoorten
(reptielen, vogels, knaagdieren…), wat de job extra leuk en afwisselend maakt.


In mijn vrije tijd ga ik veel lopen en wandelen met mijn trouwe viervoeter, Lola (nova scotia duck tolling retriever).
Verder breng ik regelmatig nog wat tijd door in de keuken voor mijn hobby’s bakken en pralines maken.

Team_Jiska

Dierenarts Sophie Meuleman

Ik ben Sophie Meuleman, geboren op 27 juni 1995 in Aalst. Van toen ik klein was wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. Zelf heb ik tijdens mijn jeugd konijntjes en kippen gehad – en af en toe een straatkatje die wat extra aandacht kreeg. Tijdens de vakanties mocht ik ook vaak tijd doorbrengen op de boerderij van mijn grootouders. Ik hielp met plezier mee om de koeien te verzorgen. Thuis ben ik de trotse eigenaar van 2 katjes:  Estelle en Kamiel.

In 2020 ben ik afgestudeerd als dierenarts in de herkauwers. Ik ben toen naar Limburg verhuisd om mijn passie als dierenarts te vervullen. Ik kreeg de kans om mijn kennis van herkauwers (groot en klein), gezelschapsdieren, paarden en varkens verder uit te breiden. Sinds 2022 werk ik bij Hilde en mijn interesse gaat vooral uit naar inwendige ziekten en hun diagnose (mbv beeldvorming en bloedonderzoek) en behandeling. Daarnaast wil ik me graag verder verdiepen in cardiologie.

In mijn vrije tijd stop ik mijn neus graag in boeken – zowel fictie als lesmateriaal en spendeer ik tijd met mijn katjes. Daarnaast hou ik ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden. Ik maak graag wandelingen, reizen en pik ik af en toe graag een musical mee.

Team_Sophie

 

Assistente Geertrui Vanderweyden

Op je 50ste nog een carrièreswitch maken ? Het kan !
Na 15 jaar in de zorg gewerkt te hebben kan ik dit nu combineren met mijn passie voor dieren. Een droom die uitkomt.
Ik groeide op tussen de ezels én run samen met een team vrijwilligers Ezelstal Demerhof vzw, waar we dagelijks zorgen voor onze 12 langoren.
Daarnaast heb ik al 30 jaar poedels en heb ik me toegelegd op het bestuderen van hondengedrag en -opvoeding. Als instructeur bij Siriustherapie voor mens en dier vzw probeer ik hondenbaasjes te helpen om een mooie band op te bouwen met hun viervoeters. Daarvoor volgde ik diverse opleidingen in binnen- en buitenland en word ik blij van kwispelend staarten en natte neuzen. Maar ook onze kat, konijn, kippen en duiven zorgen ervoor dat ik een beetje ervaring heb met deze diersoorten. Ik hoop zo jullie diertjes te kunnen omringen met de beste zorgen !

Team_Geertrui

Dierenarts Henk Pardon

Voor alle orthopedische ingrepen kunnen we rekenen op onze orthopedist Henk Pardon. Hij is een gewaardeerd orthopedist die meermaals per jaar zijn kennis update door naar verscheidene buitenlandse congressen te gaan. Bij Henk is je huisdier in goede handen voor ingrepen zoals herstel van fracturen, kruisbanden,… .

Team_Henk

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.