Begeleiding en advies bij aanschaf dier 


Wat is er leuker dan een nieuw huisdier? De aanschaf van een nieuw dier is spannend en leuk maar mag geen ondoordachte beslissing zijn. Wij zijn er echter om u te helpen met het maken van de juiste keuze. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u een dier kiest dat bij uw situatie past, uw levensstijl, enzovoort. Wij kunnen u hierbij helpen. Zo bent u goed voorbereid en kan u een toekomst vol plezier met je dier tegemoet gaan. 

U kan uzelf volgende vragen stellen:

  • Waarom wil ik een huisdier?
  • Past een huisdier bij mij? Past dit type huisdier bij mij?
  • Heb ik genoeg tijd om het dier voldoende aandacht te geven?
  • Heb ik genoeg tijd en geld om mijn huisdier goed te verzorgen?
  • Weet ik voldoende over het dier(soort) om het dier op een goede manier te verzorgen?
  • Past het dier bij mijn persoonlijkheid en woonsituatie? 
  • Waar wil ik het dier aanschaffen?
  • Waar moet ik op letten bij aanschaf?
  • Wie zorgt voor mijn huisdier als ik op vakantie ga?

Dit zijn allemaal vragen die u zichzelf moet stellen alvorens de aanschaf van een dier. Wij zijn hier om u te helpen en bij te staan met advies en tips ! Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren indien u iets wil vragen of advies wilt. Aangezien er tegenwoordig veel broodfok bestaat, is keuze van ras en plaats van aankoop des te belangrijker. In onze sectie infofiches kan u informatie terug vinden waar je op moet letten bij aanschaf. Onder het tablad ‘links‘ kan u ook de broodfok lijst van België terug vinden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.