Operaties


 

U kan bij ons terecht voor verscheidene operaties. Routine ingrepen zoals sterilisatie of castratie van zowel katten, honden, konijnen, knaagdieren, schildpadden,… gebeuren dagelijks. Maar ook voor meer complexe operaties kan u bij ons terecht. Ons team heeft de nodige ervaring in allerhande operaties gaande van verwijdering van tumoren tot weke delen chirurgie zoals verwijderen van vreemd voorwerp, blaasoperaties, …

 

Voor de orthopedische ingrepen (gescheurde kruisband, botbreuken,…) kunnen we rekenen op onze orthopedist, Henk Pardon. De meeste orthopedische ingrepen kunnen ter plaatse in onze praktijk doorgaan.

 

Zoals dit ook in de humane geneeskunde het geval is, is er aan elke ingreep of verdoving een risico verbonden. Wij als team doen er alles aan om dit risico zo laag mogelijk te houden. Zo wordt uw dier op voorhand nog eens volledig onderzocht. Hierbij wordt gekeken naar de algemene conditie, hart, longen,…Verder werken wij uitsluitend met gasanesthesie. Dit is de veiligste manier om uw dier onder narcose te brengen. Tijdens de narcose wordt uw dier nauwkeurig gemonitord. Op de capnograaf kunnen we de hartslag en de ademhaling van uw dier tijdens operatie in de gaten houden. Indien er onregelmatigheden zijn, zendt het systeem een waarschuwingssignaal uit. Zo kunnen wij kort op de bal spelen en alles in het mogelijke stellen om de operatie optimaal te laten verlopen. Wij steken ook standaard een katheder in de voorpoot. Zo kunnen we eventuele medicatie meteen in de bloedbaan laten circuleren. Nadien kan uw dier rustig in de recovery ruimte wakker worden onder toezicht van de dierenartsen en assistenten. Omdat wij graag uw dier optimaal helpen, houden wij uw dier bij tot het volledig wakker is. Hierna wordt de eigenaar gecontacteerd zodat het dier naar huis kan om te herstellen.

Dierenarts Hilde Vissenaekens en Orthopedist Henk Pardon: Herstelling van een botbreuk
Dierenarts Hilde Vissenaekens en Orthopedist Henk Pardon: Herstelling van een botbreuk
« van 9 »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.